Fietsroutes voor toerfietsen en e-bikes

Wij hebben eigen fietsroutes die je de prachtige omgeving van Holten en De Holterberg laten zien. Deze beschreven routes geven je informatie over de mooie plekjes die je passeert. Al fietsend word je gewezen op die kleine bijzonderheden welke je zonder routebeschrijving achteloos zou passeren. Onderweg kom je ook langs diverse horeca waar je een heerlijke kop koffie met iets lekkers erbij kunt nuttigen. Uiteraard hebben de horecagelegenheden ook het nodige voor de inwendige mens op het menu staan. Voor degene die een fiets huurt zijn deze routes uiteraard gratis:

De Borkeldroute- lengte 32 km
Gaat door prachtig natuurresevaat in de driehoek Holten Rijssen Markelo. Het afwisselde landschap met al z’n bijzonderheden zorgen voor een onvergetelijke dag. Laat je verrassen!

De Sprengenberg/heuvelrugroute – lengte 30 km
De route laat je de mooie zuidwestkant van de Holterberg zien om vervolgens via het prachtige kasteeltje De Sprengenberg de Holterberg over te steken en via b.v. de Canadese begraafplaats met het pas geopende infocentrum weer in Holten aan te komen. Uiteraard zie je nog veel meer, dit is echter de verrassing. 

De Babboe gezinsroute – lengte onbeperkt
Met het hele gezin op pad. Zelfs de allerkleinsten mogen zittend of liggend in de bakfiets gezellig mee.Wilt je geheel op eigen houtje fietsen, geen probleem wij verkopen fietsknooppuntenkaarten van zowel Salland als Twente. Met dit systeem kun je je eigen route samenstellen waarbij je zelf bepaalt waar je heen fietst en hoeveel kilometer je wilt fietsen.

Meer routes of informatie over de fietsknooppunten in Salland? En alvast wat extra (gratis) fietsroute tips?
Lees dan hier verder >

Fietsroutes voor mountainbikers

Op de Holterberg ligt een prachtige atb-route van ongeveer 32 km. De route is geheel gepeild waarbij je steile hellingen afwisselt met spannende afdalingen. De route van 32 km is voor de beginner in te korten naar 18 km en voor de getrainde atb’r te verlengen naar 50 km. De start is o.a. 50 meter vanaf ons bedrijf, ideaal dus bij het huren van een atb.

Meer informatie over mountainbiken op in het Nationaal Park?
Ik heb nog wat tips voor je >

 

 

Laurens-Jan Stam

Auteur Laurens-Jan Stam

Aangenaam! Sinds 2021 heb ik Jan Stam Fietsverhuur van mijn vader overgenomen. Ik geef jullie via deze weg graag tips voor onderweg over het unieke fietsgebied Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.

Meer artikelen van Laurens-Jan Stam