Fietsroutenetwerk van 400 km in Salland

De mooiste manier om kennis te maken met Salland en Twente is per fiets. Salland verkennen via het fietsroutenetwerk: 400 kilometer fietspad in Salland met ruim 120 fietsknooppunten. Het routenetwerk bestaat uit fietsrondjes van ongeveer 12 kilometer die allemaal op elkaar aansluiten. Op deze manier kun je zelf een bewegwijzerde fietsroute naar eigen wens samenstellen. Via genummerde wit – groene borden fiets je van knooppunt naar knooppunt waar een bord staat met informatie over het routenetwerk en een kaart van de omgeving. Het netwerk in Salland sluit naadloos aan op de fietsnetwerken in Twente, het Overijssels Vechtdal, de Veluwe en de Achterhoek. De prachtige fietskaart “Stap op in Salland” van het fietsroutenetwerk is te koop bij alle VVV’s in Salland. Om het je makkelijk te maken hebben wij alvast een aantal fietsroutes geselecteerd:

Fietsroutes

Sallandse Heuvelrug en Regge
Een route die je kennis laat maken met het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en het Reggedal.

Sporen van de oorlog op de Sallandse Heuvelrug
Een fietsroute met een terugblik naar de Tweede Wereldoorlog.

De slinger van Heino
De hoofdroute is in totaal 38 km lang. Je kunt de route uitbreiden naar 63 km voor een bezoek aan Museum de Fundatie in het centrum van Zwolle.

Smaak en Vermaak Hellendoorn
Maak kennis met de rivier de Regge. Een mooie afwisselende route met slingerende fietspaden langs de rivier de Regge en het open coulissenlandschap met de prachtige doorkijkjes.

Aspergefietsroute Raalte
Maak kennis met het gastvrije Sallandse land en de IJssel en geniet van de landgoederen. Tijdens het aspergeseizoen kun je onderweg heerlijke asperges kopen bij de telers.

Speciale pannenkoeken kinderfietsroute
Bij deze fietsroute fiets je een klein rondje vanuit Raalte via Heino en weer terug. Onderweg kun je bij kleinschalige plattelandswinkeltjes ingrediënten halen om pannenkoeken te bakken.

Rondje Deventer fietsen
Rondje Deventer laat je de veelzijdigheid van Hanzestad Deventer zien; van de stadsranden tot schitterende landgoederen. Van stadse uitbreidingen tot gezellige dorpen als Bathmen en Lettele. En van de IJssel tot de Schipbeek en Zandwetering.

Digitale Fietsrouteplanner Salland

Maak je eigen route met de Sallandse fietsrouteplanner. Je kunt zelf eenvoudig vanachter de pc je eigen routes samenstellen over het fietsroutenetwerk in Salland. De routeplanner laat zien welke routebordjes je moet volgen om de door jou gekozen route af te leggen. Ook krijg je informatie over de bezienswaardigheden onderweg. Daarna kun je de routes gratis afdrukken of downloaden voor een
GPS-ontvanger of TomTom. De routeplanner toont ook de ‘beste routes’ die door kenners uit het gebied zijn gemaakt. Begin thuis al met de voorpret!

Laurens-Jan Stam

Auteur Laurens-Jan Stam

Aangenaam! Sinds 2021 heb ik Jan Stam Fietsverhuur van mijn vader overgenomen. Ik geef jullie via deze weg graag tips voor onderweg over het unieke fietsgebied Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.

Meer artikelen van Laurens-Jan Stam