Het fietsroutenetwerk in Twente bestaat uit honderden kilometers bewegwijzerde routes. In het netwerk kun je zelf eindeloos veel routes samenstellen met behulp van knooppunten. Je kunt al routes fietsen vanaf 10 kilometer, met uitbreiding tot elk gewenst aantal kilometers. Heel eenvoudig: je volgt de borden van knooppunt naar knooppunt. We delen hier wat gratis fietsroute tips van Visit Twente:

Oranjefietsroute
Ontdek de roots van het Huis van Oranje-Nassau! Deze fietsroute maakt deel uit van de grensoverschrijdende Oranjefietsroute. Een bewegwijzerde fietsroute door Duitsland en Nederland langs bezienswaardigheden die te maken hebben met ons koningshuis. Dit is de etappe Bad Bentheim – Lochem.

Fiets dwars door het groen
Deze fietsroute leidt je dwars door het groen, langs authentiek Twentse molens. Je fietst over groene bospaden en smalle asfaltweggetjes en langs een flink aantal mooie bezienswaardigheden, waaronder Landgoed Twickel, watermolen de Oldemeule, de Houtzaagmolen en de Oostendorper Watermolen.

Fietsen naar de Lemelerberg
Tijdens deze fietsroute maak je kennis met de Archemerberg, de Lemelerberg en de prachtige natuur van het Reggedal. Beleef rondom Landgoed de Uitkijk de ongerepte natuur van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

Kastelenroute
Schitterende route die voert door de bosrijke omgeving van Diepenheim en gaat over het landgoed van de zes kastelen en havezaten die als parels schitteren in de prachtige natuur.

Laurens-Jan Stam

Auteur Laurens-Jan Stam

Aangenaam! Sinds 2021 heb ik Jan Stam Fietsverhuur van mijn vader overgenomen. Ik geef jullie via deze weg graag tips voor onderweg over het unieke fietsgebied Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.

Meer artikelen van Laurens-Jan Stam