ATB-route Sallandse Heuvelrug per 1 april gesloten


De directe omgeving van Holten biedt maar liefst 4 aangelegde mountainbikeroutes. De korte (17 km) en lange (32 km) blauwe route liggen beiden over de Sallandse Heuvelrug, helaas zijn deze vanaf 1 april tot en met september weer gesloten. Deze routes laten je de prachtige natuur van dit Nationaal Park op een actieve wijze beleven. Deze route ligt direct tegenover onze locatie in Holten met voldoende gratis parkeergelegenheid.

Speciaal voor gezinnen en minder gevorderde atb-ers hebben we zelf twee eigen routes samengesteld. Mooie alternatieve routes, van ca 13 en 18 kilometer, die wel over de Sallandse Heuvelrug gaan, maar niet over de singletracks van de blauwe route. Deze routes starten ook direct vanuit onze eigen locatie.

Een ander mooi alternatief is de paarse route in Hellendoorn, deze ligt in het verlengde van de lange blauwe route en is ruim 20 kilometer lang, erheen fietsen vanuit Holten is ongeveer 45 minuten over fietspaden op de mooie Sallandse Heuvelrug. Op verzoek kunnen wij de atb’s ook brengen en halen naar de start van deze route. En dan is er in Rijssen nog een spectaculaire route met unieke single tracks over korte steile klimmetjes en afdalingen van ongeveer 20 kilometer. De aanrijroute naar dit parcours is ongeveer 20-25 minuten door de weilanden van de Borkeld tussen Rijssen en Holten. En dan is er nog de atb-route in Markelo, ook op circa 25 minuten fietsen vanaf onze locatie. (zie kaartje hieronder)

Op de kaart hierboven zijn de 4 atb-routes te zien die allen binnen fietsafstand van onze locatie aan de Waagweg 1 in Holten gelegen zijn.

Onze locatie van uitgifte ligt dus direct aan de blauwe route, je fietst dus letterlijk van ons terrein zo het parcours op. Wij verhuren mountainbikes voor kinderen vanaf 6 jaar, de zogenaamde XXXS tot XS modellen, en onze grootste mountainbikes zijn de XL modellen voor berijders van boven de 1.90 meter. Dankzij ons partnership met het gerenommeerde merk Ghost hebben bieden wij ruim 90 Ghost Kato- en Ghost Nirvana-modellen aan in onze vloot. Degelijke, maar toch hippe atb’s met 1 tandwiel voor en 12 tandwielen achter.

Kosten voor het huren van een atb zijn 24,00 euro per dag voor volwassenen en kindermodellen kosten 17,50 euro per dag. Uiteraard is het mogelijk om bij ons een helm erbij te huren en pedalen naar wens te laten installeren. Wij hebben kennis van de routes en rustpunten en de blauwe route kan je eenvoudig gratis als kaartje meekrijgen voor op je telefoon.


E-mountainbikes

Net als de gewone elektrische fiets nemen ook de elektrische mountainbikes een vlucht in Nederland. Ideaal om een nog sneller door de prachtige natuur te racen maar ook een mooi alternatief voor berijders met minder kracht in de benen. Wij hebben meerdere e-mountainbikes van het merk Haibike in de verhuur. Uiteraard geven wij uitgebreide uitleg over het optimale gebruik van deze ATB’s.

Naast online reserveren kan je natuurlijk altijd telefonisch of per e-mail een reservering plaatsen.

Bekijk hier onze huurvoorwaarden.