Mountainbikes


De directe omgeving van Holten biedt maar liefst 4 aangelegde mountainbikeroutes. De korte (17 km) en lange (32 km) blauwe route liggen beiden over de Sallandse Heuvelrug en laten je de prachtige natuur van dit Nationaal Park op een actieve wijze beleven.

Let op: deze route is gesloten vanaf april tot eind september. Speciaal voor gezinnen en minder gevorderde atb-ers hebben we zelf twee eigen routes samengesteld. Mooie alternatieve routes, van ca 13 en 18 kilometer, die wel over de Sallandse Heuvelrug gaan, maar niet over de singletracks van de blauwe route.

De paarse route in Hellendoorn ligt in het verlengde van de lange blauwe route en is ruim 20 kilometer lang. En dan is er in Rijssen nog een spectaculaire route met unieke single tracks over korte steile klimmetjes en afdalingen van ongeveer 20 kilometer.

Op de kaart hierboven zijn de 4 atb-routes te zien die allen binnen fietsafstand van onze locatie aan de Waagweg 1 in Holten gelegen zijn.

Onze locatie van uitgifte ligt direct aan de blauwe route, je fietst dus letterlijk van ons terrein zo het parcours op. Wij verhuren mountainbikes voor kinderen vanaf 6 jaar, de zogenaamde XXXS tot XS modellen, en onze grootste mountainbikes zijn de XL modellen voor berijders van boven de 1.90 meter. Dankzij ons partnership met het gerenommeerde merk Ghost hebben wij in 2021 ruim 50 nieuwe Ghost Kato- en Ghost Nirvana-modellen toe kunnen voegen aan onze vloot. Degelijke en hippe atb’s met 1 tandwiel voor en 8 tandwielen achter.

Kosten voor het huren van een atb zijn 22,50 euro per dag voor volwassenen en kindermodellen kosten 17,50 euro per dag. Uiteraard is het mogelijk om bij ons een helm erbij te huren en pedalen naar wens te laten installeren. Wij hebben kennis van de routes en rustpunten en de blauwe route kan je eenvoudig gratis als kaartje meekrijgen voor op je telefoon.


E-mountainbikes

Net als de gewone elektrische fiets nemen ook de elektrische mountainbikes een vlucht in Nederland. Ideaal om een nog sneller door de prachtige natuur te racen maar ook een mooi alternatief voor berijders met minder kracht in de benen. Wij hebben meerdere e-mountainbikes van het merk Haibike in de verhuur. Uiteraard geven wij uitgebreide uitleg over het optimale gebruik van deze ATB’s.

Naast online reserveren kan je natuurlijk altijd telefonisch of per e-mail een reservering plaatsen.

Bekijk hier onze huurvoorwaarden.